Menu

Medewerkers

Ben je benieuwd naar de bevlogen mensen achter de Vrijwilligerscentrale Venlo? Lees dan verder.

Tom Minten

Coördinator

Tom is sinds oktober 2017 werkzaam voor de Vrijwilligerscentrale in Venlo. Hier is hij verantwoordelijk voor onder andere het projectmatig aanpakken van de communicatie, scholing, waardering en de positionering van de Vrijwilligerscentrale binnen het netwerk van partners in de gemeente Venlo. Als sociaal cultureel werker en projectmanager heeft Tom de afgelopen jaren in Cambodja gewoond én gewerkt. Deze ervaringen neemt hij mee naar de Vrijwilligerscentrale; verkennend, ondernemend, open-minded en altijd op zoek naar verbinding. 

Mirjam Alders

Coördinator

Mijn naam is Mirjam Alders. De afgelopen twee jaar was ik onder andere verantwoordelijk voor de promotie van de Jeugdfondsen Venlo. Dit heb ik met zeer veel plezier uitgevoerd.

Het balletje rolde door naar Stichting Wel.kom waar ik nu de Vrijwilligerscentrale mag gaan versterken. Ik voel me enorm thuis op het podium, zowel met zingen als acteren. Deze passies kan ik niet uitvoeren zonder de vrijwilligers die ervoor zorgen dat alles om een productie heen perfect geregeld wordt. Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast, liefdevol, en gedreven een groep mensen samen toewerkt naar een eindproduct. De culturele sector binnen groot Venlo draait grotendeels op vrijwilligers. Vrijwilligers die onmisbaar zijn. En dit geldt vanzelfsprekend niet alleen voor de culturele sector. Integendeel.

Als nieuwe medewerker van de Vrijwilligerscentrale wil ik graag bijdragen aan een blijvende waardering van alle vrijwilligers. Ervoor blijven zorgen dat de vrijwilligers hun werk met plezier kunnen blijven uitoefenen. Door het in kaart brengen van behoeftes van zowel organisaties als (toekomstige) vrijwilligers.

Daarbij wil ik graag dat de VCV nóg meer een bekend gezicht krijgt in groot Venlo. Dat iedereen weet wie we zijn, wat we doen. Dat men weet dat we niet alleen zorgen voor de matches tussen organisaties en vrijwilligers.  Door het onder andere contact leggen èn onderhouden met organisaties, en deze te verbinden, hoop ik dit resultaat te bereiken. Zodat we met zijn allen de neuzen dezelfde kant uit krijgen.

 

Annemiek Helmes
Consulent eXperience day

Annemiek Helmes is sinds 1998 werkzaam bij Wel.kom (en zijn voorganger). Zij is hier altijd bezig geweest met vrijwilligerswerk en vrijwilligers en ze heeft hierin dan ook een groot netwerk opgebouwd. Vanaf schooljaar 2015-2016 coördineert zij met veel plezier en energie de eXperience Day binnen de Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken (OGVO). De eXperience Day is een dag waarop de leerlingen van 4 HAVO en 4 VWO met een professional meelopen in de richting van hun beroepskeuze of een nieuwe ervaring opdoen binnen het brede vrijwilligerswerk.

Het is haar passie om te zoeken naar de sterke kanten, kwaliteiten en talenten van leerlingen en hen te begeleiden naar leuk, passend vrijwilligerswerk en een waardevolle en leerzame eXperience Day. Daarnaast ondersteunt ze graag organisaties en bedrijven in hun zoektocht naar geschikte vrijwilligers en stagiaires. Ook in haar vrije tijd is ze altijd in voor een vrijwilligersklus. Zo heeft ze afgelopen maanden in een commissie gezeten bij een carnavalsclub om een nieuwe voorzitter te werven en heeft ze fondsen geworven voor een museum in wording.