Menu

Medewerkers

Ben je benieuwd naar de bevlogen mensen achter de Vrijwilligerscentrale Venlo? Lees dan verder.

Tom Minten

Coördinator

Tom is sinds oktober 2017 werkzaam voor de Vrijwilligerscentrale in Venlo. Hier is hij verantwoordelijk voor onder andere het projectmatig aanpakken van de communicatie, scholing, waardering en de positionering van de Vrijwilligerscentrale binnen het netwerk van partners in de gemeente Venlo. Als sociaal cultureel werker en projectmanager heeft Tom de afgelopen jaren in Cambodja gewoond én gewerkt. Deze ervaringen neemt hij mee naar de Vrijwilligerscentrale; verkennend, ondernemend, open-minded en altijd op zoek naar verbinding. 

 

Annemiek Helmes
Consulent eXperience day

Annemiek Helmes is sinds 1998 werkzaam bij Wel.kom (en zijn voorganger). Zij is hier altijd bezig geweest met vrijwilligerswerk en vrijwilligers en ze heeft hierin dan ook een groot netwerk opgebouwd. Vanaf schooljaar 2015-2016 coördineert zij met veel plezier en energie de eXperience Day binnen de Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken (OGVO). De eXperience Day is een dag waarop de leerlingen van 4 HAVO en 4 VWO met een professional meelopen in de richting van hun beroepskeuze of een nieuwe ervaring opdoen binnen het brede vrijwilligerswerk.

Het is haar passie om te zoeken naar de sterke kanten, kwaliteiten en talenten van leerlingen en hen te begeleiden naar leuk, passend vrijwilligerswerk en een waardevolle en leerzame eXperience Day. Daarnaast ondersteunt ze graag organisaties en bedrijven in hun zoektocht naar geschikte vrijwilligers en stagiaires. Ook in haar vrije tijd is ze altijd in voor een vrijwilligersklus. Zo heeft ze afgelopen maanden in een commissie gezeten bij een carnavalsclub om een nieuwe voorzitter te werven en heeft ze fondsen geworven voor een museum in wording.