Menu

4 het leven binnenkort ook in de regio Venlo.

19-12-2018

 

Alhoewel iedereen eigenlijk moet proberen om het leven te ‘vieren’ blijkt er ook een stichting te bestaan die daar nog een handje bij kan helpen. Er is bewust gekozen voor de naam 4 het leven omdat er a. iets te vieren is en omdat ze b. altijd met z’n vieren zijn als ze een theaterbezoek of andere activiteit ondernemen; 3 ouderen en 1 vrijwilliger zijn samen 4.

Wat doet deze stichting.

Ik citeer hier een stukje tekst die op hun website staat: “De stichting ‘4 het Leven’ organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan. Zij worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten gaan zij gezellig naar de bioscoop, een concert, een theatervoorstelling of naar een museum. De deelnemers genieten van een drankje tussendoor en elkaars gezelschap en worden na afloop weer veilig thuisgebracht”. Wilt u meer lezen? Klik dan hier: https://4hetleven.nl/

Theater liefhebbende vrijwilligers in Venlo opgelet!

Deze stichting is al langere tijd in Limburg actief onder andere in Maastricht, Sittard en Weert en het streven is om in maart 2019 ook in Venlo operationeel te zijn. En voor die rol van gastheer of gastvrouw zijn voor Venlo vrijwilligers nodig. Het zal in Venlo vooral gaan om voorstellingen in ‘De Maaspoort’. De (potentiele) vrijwilligers onder u die dit lezen en denken: “oh dat zou iets voor mij zijn”, kunnen zich al aanmelden via de website die ik hierboven al vermeldde of telefonisch via nummer:    035-52455156

In gesprek met een vrijwilliger.

Ik had gisterenmiddag (donderdag 12 december) een gesprek met Marie-Colien Cuijpers die dit vrijwilligerswerk al twee jaar doet in de ‘westelijke mijnstreek’ in de omgeving van Sittard.Een keer of vier per jaar gaat ze met drie ouderen naar een theatervoorstelling. De namen krijgt ze door van de stichting.

65 Plussers die zich voor zo’n theaterbezoek willen aanmelden kunnen dat doen via de website of het bovenvermelde telefoonnummer.

Marie-Colien belt de ouderen die zich aangemeld hebben eerst op om de afspraken vast te leggen. Op de avond van de voorstelling haalt ze de mensen met haar eigen auto op. Het moet een auto zijn met 4 deuren waar ouderen gemakkelijk kunnen in- en uitstappen. Er wordt enige voorzichtigheid in acht genomen als mensen zich vanuit een verpleeghuis aanmelden. Ze mogen niet afhankelijk zijn van professionele zorgbegeleiding.

Marie-Colien vertelt dat ze zelf geen kosten hoeft te maken voor het theaterbezoek. Haar kaartje, de drankjes vooraf en in de pauze en ook de benzine- en parkeerkosten kan zij declareren.

Ze vindt dit werk erg leuk en het contact met de ouderen en onder elkaar verloopt altijd ontspannen en plezierig. Ze vindt het een prima initiatief ook om iets aan de dreigende vereenzaming te doen en het is weer een mogelijkheid om mensen uit een isolement te halen. Na afloop van de voorstelling wordt iedereen weer keurig naar huis gebracht.

“Ik meld me denk ik ook aan als Vrijwilliger!!''

Marie-Colien vertelt ook dat ze nu wel eens naar voorstellingen gaat waar ze zelf niet voor gekozen zou hebben. Zo is ze eens met ouderen naar een voorstelling gegaan van Mirusia Louwerse ons wel bekend van haar optredens bij André Rieu. Van die voorstelling heeft ze erg genoten en daar kan ik mij wel iets bij voorstellen. Kent u Mirusia??? En prachtige verschijning met een schitterende stem die je kippenvel kan bezorgen. Toen ik dat hoorde dacht ik: “Ik meld me denk ik ook aan als Vrijwilliger!!