Menu

Groen Licht organiseert tolkentraining in november

02-11-2018

Omdat de vraag naar tolken nog steeds groot is, organiseert Stichting Groen Licht NML aanstaande november een tolkentraining. Daaraan kunnen anderstaligen deelnemen, die het Nederlands op een voldoende niveau beheersen. De training bestaat uit 3 bijeenkomsten, van 2 uur.

Tijdens de training wordt er aanacht besteedt aan regels waaraan tolken zich moeten houden in een tolkgesprek, worden gesprekken geoefend en worden de de belangrijkste verschillen tussen culturen gesproken. Ook moet elke tolk een verklaring tekenen waarin hij belooft zich aan de regels te houden.

Wie alle bijeenkomsten gevolgd heeft en actief heeft deelgenomen, krijgt na afloop een certificaat.

 Wanneer kun je deelnemen?

  • Je Nederlands hoeft niet perfect te zijn, maar je moet de taal goed kunnen verstaan en je er goed in uit kunnen drukken.
  • Je bent overdag beschikbaar op verschillende momenten. Mensen met een fulltime baan hebben waarschijnlijk geen mogelijkheid om te tolken.

Plaats en tijd:

De bijeenkomsten vinden plaats op vrijdag 9, 16 en 23 november 2018 van 10:00 tot 12:00 uur in de Zuidpilaar op de Reigerstraat 2, 5912 XN in Venlo-Zuid.

Opgeven:

Als je belangstelling hebt, kun je je opgeven bij Antoinette Bastiaans of Ron Peulen. Dat kan mondeling, maar ook per mail aan antoinettebastiaans@groenlichtnml.nl of ronpeulen@groenlichtnlm.nl. Vermeld daarbij ook de taal of de talen waarin je kunt tolken.

Alle talen zijn welkom, maar de grootste vraag is er naar Pools en Tigrinya (de taal van Eritrea).

De training wordt gegeven door Habibe Koksal, vaste trainer van Stichting Groen Licht NML.