Menu

Wilmy Heldens, vrijwilligster in ontmoetingscentrum “De Instap”

01-06-2019

De open inloop, toegankelijk voor iedereen.

De Instap is een trefpunt voor bewoners van het appartementencomplex St. Jozefhof in Venlo Noord. Er is een zogenaamde open inloop waar bewoners uit het flatgebouw maar ook bewoners uit de buurt binnen kunnen lopen voor een hapje/drankje en een praatje. Er zijn diverse spellen aanwezig en daar wordt van tijd tot tijd ook gebruikt van gemaakt. Lekker winnen met Rummy Cup of met kaarten, het kan allemaal. Houdt u van sjoelen?? Ga u gang!! De Instap is geopend op dinsdag de hele dag en op woensdag- en donderdagmiddag.  Er is een vaste biljartclub, en een rikclubje. Tot nu toe zijn er nog maar 4 rikkers maar uitbreiden kan. We kunnen doorgaan totdat alle stoelen bezet zijn maar dan zouden er 60 mensen zitten te rikken! Voelt u zich geroepen??? Sluit dan aan.

Een vrijwilliger in een rolstoel is geen probleem

Wilmy is enigszins beperkt omdat haar rechterbeen geamputeerd moest worden. Ze heeft een prothese en kan zich daarmee en met behulp van een rollator of krukken verplaatsen; maar als ze mensen wil voorzien van een hapje of drankje dan doet ze dat het liefst zittend in de rolstoel. Om met twee krukken met een dienblad te lopen lukt natuurlijk niet, dan zou ze eerst nog een cursus acrobatiek moeten doen.

Alleen een open inloop of is er nog meer?

Nee we doen nog meer. Met Pasen hebben we een paasbrunch georganiseerd. Daar was veel animo voor en we mochten toen meer dan 50 bezoekers verwelkomen. We hadden ons daar ook voor uitgesloofd en de gasten hebben zich tegoed kunnen doen aan heerlijke soep, een pasteitje en nog veel meer. De waardering daarvoor was groot en we kregen veel complimenten. Misschien hebben we ons met de prijs voor de brunch wat in de vingers gesneden want de mensen betaalden €5,- en dat was nog niet helemaal kostendekkend. Maar goed al doende leren we.  We hebben ook al een aantal kienmiddagen en één kienavond georganiseerd. Ok daarvoor was veel belangstelling dus die kienmiddagen houden we erin. We willen nog veel meer organiseren maar we zitten nog in de beginfase en zijn nog aan het brainstormen over wat we allemaal kunnen gaan doen.

Nog speciale wensen

Ja nieuwe vrijwilligers daaraan is een ernstig tekort. Op dit moment draai ik veel alleen en sommige activiteiten zijn wat moeilijk voor mij omdat ik rolstoel gebonden ben. Ik krijg dan wel hulp van de gasten hier maar iemand erbij die geen beperkingen heeft zou voor mij heel steunend zijn. Wat voor vrijwilligers zoek je? Het moeten mensen zijn die graag in gezelschap van anderen verkeren en die affiniteit hebben met ouderen. Het gros van onze bezoekers is de 65 jarige leeftijd gepasseerd en die groep moet je na aan het hart liggen. Een vrijwilligster moet ook betrouwbaar zijn in die zin dat gemaakte afspraken ook worden nagekomen. Als iemand om 10.00 uur moet beginnen is dat ook 10.00 uur en niet 5 over 10. Het liefst hebben we mensen met creatieve ideeën over de tijdsbesteding hier en over te organiseren activiteiten. Alles is hier bespreekbaar en we staan voor veel open.