Menu

Cursusaanbod & agenda

Bekijk hier het huidige aanbod van cursussen, trainingen en workshops. Hier kun je je ook opgeven voor een cursus.

Lijkt het je leuk om een lezing te houden als ervaringsdeskundige? Heeft u behoefte aan een specifieke training? Hebt u goede ideeen? Laat het ons weten!

Activiteitenaanbod 2019

 • Gratis rondleiding Limburgs Schutterij Museum

  29 mei - Voor iedere vrijwilliger én geïnteresseerden in vrijwilligerswerk in de gemeente Venlo een mooie rondleiding in het Limburgs Schutterij Museum!

 • Herkennen en doorverwijzen van laaggeletterden

  05 juni - Niet kunnen lezen en schrijven, zorgt er ook voor dat iemand niet zelfstandig kan zijn. Van reizen tot koken, op elk vlak doen zich praktische problemen voor als je informatie niet begrijpt.Het vormt een handicap en kan leiden tot een isolement. Daarom is het belangrijk dat de omgeving de signalen herkent.

 • Venlo waardeert: rondleiding Stadstuinderij Venlo

  12 juni - Op het Kazerneterrein in Venlo-Blerick, verbouwt Stadstuinderij Venlo groente, kruiden en bloemen zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Stadstuinderij Venlo wil iedereen de mogelijkheid bieden om in samenwerking met andere deelnemers eigen groente te verbouwen en hiermee Venlo een beetje groener én mooier te maken. Dit kunt u ervaren door deel te nemen aan de rondleiding op 12 juni.

 • Budgetkoken

  17 juni - Er wordt vaak gezegd dat het lastig is gezond te koken met een klein budget. Dit is echter niet het geval; er zijn talloze manieren om een heerlijke, gebalanceerde en gezonde maaltijd op tafel te zetten zonder hieraan veel te besteden. Vind je dit interessant? Werk je met mensen die hier ondersteuning in kunnen gebruiken? Dan is deze workshop voor jou!

 • Venlo waardeert: workshop boetseren

  20 juni - Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen is een museum en een atelier. In het atelier wordt de workshop boetseren georganiseerd en leren deelnemers meer over dit unieke ambacht.