Menu

E-cursussen

Verschillende organisaties bieden ook online cursussen aan voor vrijwilligers en vrijwilligers coördinatoren.

Vrijwilligerswerk Academie

Vrijwilligerswerk Academie biedt gratis online cursussen voor vrijwilligers en medewerkers van vrijwilligersorganisaties. De cursussen verlopen via internet, je kunt dus deelnemen waar en wanneer het jou uitkomt! Op dit moment worden er twee gratis cursussen aangeboden: een cursus over het succesvol werven en begeleiden van vrijwilligers en een cursus voor vrijwilligers die alcohol schenken en hiermee hun IVA certificaat kunnen halen. 

Humanitas trainingen voor vrijwilligers

Humanitas biedt zes gratis online trainingen aan voor alle vrijwilligers. De onderwerpen van de trainingen zijn: grenzen stellen, omgaan met emoties, versterkende gesprekken, empowerment, netwerken versterken en vrijwilligers begeleiden. Kijk op de website om de trainingen te starten!

Taal voor het leven

Het ondersteuningsprogramma Taal voor het Leven, van Stichting Lezen & Schrijven, heeft als doel laaggeletterdheid aan te pakken. Op de website https://elearning.lezenenschrijven.nl/#/login kun je een e-cursus doen. Deze cursus helpt je om mensen die moeite hebben met lezen, rekenen en/of schrijven te herkennen en motiveren om zich te laten bijscholen.

Movisie Academie

De Movisie Academie is de online leeromgeving van Movisie. Je vindt hier een aanbod van online cursussen en webinars. Deze zijn vooral geschikt voor beleidsmakers, managers en professionals in het sociale domein, waaronder mensen die werken met vrijwilligers.

Mezzo Academie

Ook Mezzo biedt een aantal online cursussen om vrijwilligers en mantelzorgers te trainen en goed voor te bereiden. Kijk voor meer informatie op de website