Menu

Vrijwilliger (gastvrouw/gastheer) Vier het leven

Houdt u van theater en vindt u het leuk om iets voor een ander te betekenen? Word vrijwilliger bij Vier het Leven! Het persoonlijk begeleiden van ouderen naar voorstellingen is een hartverwarmende ervaring. Want samen uit is samen genieten.

Werktijden

  • Geen voorkeur

Wat verwachten wij van jou

De aanpak

Als vrijwilliger begeleidt u een kleine groep ouderen per keer. Gedurende het uitstapje biedt u de ondersteunende arm en warme gezelligheid die nodig is om samen te genieten van een heerlijke middag of avond uit.
Als vrijwilliger ontvangt u de planning van het uitje waar u voor ingedeeld bent. Een aantal dagen voorafgaand aan het uitje neemt u telefonisch contact op met uw gasten, maximaal 3. De deelnemende oudere wordt persoonlijk opgehaald met eigen vervoer door de vrijwilliger. Tijdens de voorstelling begeleid, denk dan aan het begeleiden naar de gereserveerde tafel, consumpties verzorgen, etc. Na afloop brengt u uw gasten weer veilig thuis. Voor de ouderen zijn begeleiding, vervoer, entree en consumpties allemaal inbegrepen in de arrangementsprijs die zij betalen voor een uitje. U als vrijwilliger krijgt een kaartje en consumpties vanuit fondsenwerving van Vier het Leven. U begeleidt als vrijwilliger ongeveer een 4 tot 6 keer per jaar ouderen.

Groeiend animo

Vier het Leven groeit hard. Van zeshonderd ouderen in 2006, verwachten we in 2018 meer dan 25.000 deelnames! De kracht van Vier het Leven zit in het maatwerk, de persoonlijke aandacht en het wegnemen van drempels. Onze vrijwilligers spelen hierin een cruciale rol.

Wat kun je van ons verwachten

Geschiktheid

Waar moet u als vrijwilliger aan voldoen? Het zijn bijzondere mensen, de vrijwilligers van Vier het Leven. Allereerst hebben ze een warm hart voor ouderen en liefde voor het theater. Ze vinden het oprecht leuk iets voor een ander te betekenen. Dat is het belangrijkste.
Daarnaast hebben ze de volgende zaken gemeen: flexibele inzetbaarheid; stressbestendig en probleemoplossend; representatief, het is echt een middag/avond uit. Voor de planning is het belangrijk dat u handig met een computer bent, planning gaat namelijk via ons reserveringsysteem waar u dan op in moet loggen, ook e-mail is een belangrijke communicatielijn.
Verder dient u in het bezit te zijn van een 5-deus auto en een inzittendenverzekering.
Trainingsprogramma
Vier het Leven kent een trainingsprogramma voor nieuwe vrijwilligers. Deze training is gebaseerd op onze jarenlange ervaring met het begeleiden van ouderen. Zo wordt u goed voorbereid op uw taken als begeleider.

Interesse?

Heb je interesse in deze vrijwilligersfunctie, voldoe je aan bovenstaand profiel en wil je een bijdrage leveren aan het werk van Vier het Leven? Meld je dan aan via onze website: www.4hetleven.nl of mail naar info@4hetleven.nl .

Reageer op deze vacature

Reageer op deze vacature

Gebruik onderstaand formulier om uw reactie op deze vacature achter te laten.

Wijk

Reageer op deze vacature

Werkadres

Stichting Vier het levenBekijk de andere vacatures van: Stichting Vier het leven