Menu

De Vrijwilligerscentrale Venlo voor organisaties

De Vrijwilligerscentrale Venlo kan op verschillende manieren van dienst zijn voor uw organisatie.

Vacatures plaatsen en vrijwilligers vinden

Wanneer u een organisatieprofiel heeft aangemaakt, kunt u een vacature plaatsen. Deze wordt eerst bekeken door een medewerker van de vrijwilligerscentrale. Zij kunnen u ook helpen bij het aantrekkelijk maken van de vacaturetekst. Als de vacature is goedgekeurd, komt deze online. Vrijwilligers kunnen via een formulier op de website hierop reageren. Uw contactgegevens staan online, dus vrijwilligers kunnen u ook direct benaderen. Als er via de website op wordt gereageerd, krijgt u een bericht hiervan via email. U kunt dan contact opnemen met de desbetreffende vrijwilliger. Een vacature blijft zes maanden geldig, daarna krijgt u een bericht dat de vacature verwijderd zal worden als u de vacature niet verlengt.

Scholing en deskundigheidsbevordering

De Vrijwilligerscentrale Venlo heeft ook ten doel om vrijwilligersorganisaties te ondersteunen bij de deskundigheidsbevordering van hun vrijwilligers. Hiervoor organiseren wij cursussen en workshops. Heeft u behoefte aan een bepaalde training of informatie over een bepaald onderwerp? Laat het ons weten! 

Wanneer er bij uw organisatie scholing wordt georganiseerd en deze cursus, workshop of training is ook geschikt voor andere vrijwilligers uit Venlo, laat het ons dan weten! Wij plaatsen dan uw aanbod op onze website om kennisuitwisseling en contacten uit te breiden. 

Regelgeving omtrent vrijwilligerswerk

De Vrijwilligerscentrale Venlo is de centrale plek voor alle informatie en advies die u nodig kunt hebben als vrijwilligersorganisatie. Veel informatie is te vinden op de website. U kunt ook contact met ons opnemen via email of telefoon. Ook kunt u een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.

Uw vacature als vacature van de week

Als u uw vacature extra aandacht wilt geven, dan kan de vacature (gratis) als ‘vacature van de week’ worden geplaatst. Neem hiervoor contact op met de Vrijwilligerscentrale Venlo.

 

Netwerkfunctie

Als vrijwilligersorganisatie kunt u gebruik maken van het uitgebreide netwerk van de Vrijwilligerscentrale Venlo. Wij kunnen u helpen met het in contact komen met andere organisaties en initiatieven. Ongeveer één keer per jaar organiseert de Vrijwilligerscentrale Venlo een netwerkbijeenkomst voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers om te netwerken en met elkaar in contact te komen.