Menu

eXperience day

eXperience day geeft leerlingen van 4 HAVO en 4 VWO de mogelijkheid om te worden geïnspireerd voor hun beroepskeuze of hun maatschappelijke betrokkenheid door een of meer dagen mee te lopen in een bedrijf, een maatschappelijke instellingen of vereniging.

Beroepskeuze

Jongeren in de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs moeten een belangrijke keuze maken die richtinggevend is voor hun toekomst: Welke vervolgopleiding ga ik doen? Iets met handel? Of jaag ik toch maar die langgekoesterde wens na om dierenarts te worden? eXperience Day geeft leerlingen de mogelijkheid om mee te lopen bij een bedrijf in de sector waarin zij geïnteresseerd zijn. Zo kunnen ze erachter komen of het vak waar ze hun oog op hebben laten vallen écht bij ze past. Een sneak preview in je eigen toekomst dus.

Maatschappelijk betrokken

Ook is er de mogelijkheid om mee te lopen in een maatschappelijke instelling of een vereniging. Door te ervaren hoe het is om je vrijwillig in te zetten voor je medemens, de natuur of de leefomgeving raak je maatschappelijk betrokken. Je komt erachter dat de toekomst meer is dan alleen je professionele loopbaan. In de participatiesamenleving waarin we leven is het namelijk heel normaal én heel leuk om je vrijwillig in te zetten, bijvoorbeeld om bij een inloopmiddag voor senioren, een toneelclub voor kinderen of op de kinderboerderij.

De wereld buiten school

Tijdens eXperience Day ervaar je hoe de ‘wereld buiten school’ eruitziet. Sluiten je kwaliteiten en interesses aan bij een bepaald beroep? Klopt je verwachting die je hebt van een bepaalde baan of van vrijwilligerswerk? Je krijgt nieuwe contacten buiten de school en je onderzoekt of de toekomst die je voor jezelf in gedachte had er in de praktijk ook zo uitziet.

Deze nieuwe rol buiten de school nodigt leerlingen uit om zelf verantwoordelijkheid te nemen, dingen te organiseren, voor zichzelf op te komen of voor anderen en de omgeving te zorgen.

Meedoen

Meedoen aan eXperience Day wordt geregeld vanuit school. eXperience day is voor alle leerlingen van 4 havo en 4 vwo van College Den Hulster, Het Blariacumcollege en het Valuascollege. Een medewerker van de vrijwilligerscentrale helpt de leerlingen bij het vinden van een geschikte  eXperience Day en zorgt ervoor dat zij op die plek aan de slag gaan.

Het project eXperience Day is een unieke samenwerking tussen de gemeente Venlo, Wel.kom en Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken (OGVO).

eXperience day. Een ervaring voor je toekomst.

 

Contactpersoon

Annemiek Helmes
E-mail: a.helmes@welkom.nu
Telefoon: 06 – 52 56 28 83