Menu

Vrijwilligerswerk doen

Overal in de gemeente Venlo zijn vrijwilligers actief. Dit gebeurt op het gebied van sport, cultuur en ontmoeting, voor goede doelen en in het kader van leefbaarheid, zorg, dienstverlening of burenhulp. Op deze website vind je alle informatie die je als vrijwilliger nodig hebt. Ook vind je links naar andere websites over vrijwilligerswerk. Je kunt ook contact opnemen met de consulenten van Vrijwilligerscentrale Venlo.

Vacaturebank

Via de digitale vacaturebank kunnen vrijwilligers zoeken naar leuke vacatures. Als je een vacature of organisatie hebt gevonden, kun je reageren op de vacature of contact opnemen met de desbetreffende organisatie.

 

Je eigen profiel

Als vrijwilliger kun je een profiel aanmaken op de website, maar dit is niet verplicht om te kunnen zoeken in de vacaturebank. Als je bent ingelogd, kun je via de website op een vacature reageren. Je hoeft dan niet iedere keer je gegevens opnieuw in te vullen. Daarnaast kun je aangeven dat je profiel gezien kan worden door vrijwilligersorganisaties, zodat zij ook jou kunnen vinden en benaderen met leuke vacatures.

 

Focustest vrijwilligerswerk

Weet je nog niet helemaal wat voor vrijwilligerswerk bij jou past? Doe dan de test

 

Informatieavond/basistraining

Ongeveer twee keer per jaar organiseert de Vrijwilligerscentrale Venlo een informatieavond/basistraining voor potentiële en nieuwe vrijwilligers. Stuur een mailtje naar info@vrijwilligerscentralevenlo.nl als je interesse hebt en je je wilt aanmelden. We laten je dan weten wanneer de eerstvolgende bijeenkomst is.